Καλωσήλθατε στην
ταβέρνα Το Σπίτι του Λάτα

Το Σπίτι του Λάτα στη Ζάκυνθο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, που λειτουργεί από το 1993. Το συγκεκριμένο κτίριο που σήμερα στεγάζει το εστιατόριο, υπήρξε η κατοικία του πρώην Αρχιεπισκόπου Ζακύνθου, που λεγόταν Λάτας. Η ταβέρνα βρίσκεται στο λόφο της Μπόχαλης, ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ζακύνθου, δικαίως ονομαζόμενη "Μπαλκόνι του Ιονίου", για την εκπληκτική πανοραμική θέα που προσφέρει προς την πόλη της Ζακύνθου και τη θάλασσα του Ιονίου.

Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 μέχρι αργά το βράδυ και προσφέρει ζωντανή μουσική, τόσο ελληνική ελαφρολαϊκή όσο και παραδοσιακή ζακυνθινή, τις φημισμένες "καντάδες" (μετά τις 21:00).

Το Σπίτι του Λάτα προσφέρει μεγάλη ποικιλία από πιάτα με έμφαση στην τοπική Ζακυνθινή κουζίνα. Θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε μερικές από τις σπεσιαλιτέ, όπως κόκορας ραγού (με χοντρά μακαρόνια), κοκκινιστό κουνέλι, μοσχάρι κοκκινιστό, μοσχάρι ή κουνέλι στιφάδο, χοιρινό κότσι στο φούρνο και αρνί κλέφτικο, αρμονικά συνδυασμένα με τοπικό κρασί ιδίας παραγωγής. Όσον αφορά τα ορεκτικά μην παραλείψετε τις μελιτζάνες σκορδοστούμπι, την πιπερονάτη (λουκάνικο με κόκκινη σάλτσα και τυρί), καθώς και την ποικιλία μανιταριών στο πήλινο. Από τα επιδόρπια, όλα σπιτικής συνταγής ξεχωρίζουν η πορτοκαλόπιτα, καθώς και η παραδοσιακή ζακυνθινή φρυγανιά.

Με ζωντανή μουσική και καντάδες κάθε βράδυ!

Φωτογραφίες

Το Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα ΜπόχαληΤο Σπίτι του Λάτα Μπόχαλη

Εικονική Περιήγηση 360°

Τοποθεσία

 

Η Μπόχαλη βρίσκεται στην κορυφή του καταπράσινου λόφου, ακριβώς πάνω από την πόλη της Ζακύνθου. Η περιοχή είναι γνωστή για την εκπληκτική πανοραμική θέα που προσφέρει προς την πόλη της Ζακύνθου και τη θάλασσα του Ιονίου, με το μάτι να χάνεται αγναντεύοντας μέχρι την Πελοπόννησο.

Ο φημισμένος Ζακυνθινός ποιητής Διονύσιος Σολωμός, εμπνεύστηκε εδώ, στον κοντινό λόφο του Στράνη, το ποίημα "Ύμνος εις την Ελεθερίαν", που αποτέλεσε μεταγενέστερα τον Εθνικό μας Ύμνο.

Επίσης, στην Μπόχαλη βρίσκεται το ενετικό κάστρο, που κάποτε αποτελούσε και την πρωτεύουσα του νησιού της Ζακύνθου. Η συνοικία της Μπόχαλης, τελικά, συναρπάζει τον επισκέπτη που περιπλανάται στα παλιά σοκάκια της με τις μπουκαμβίλιες και τα γιασεμιά και τον ταξιδεύει νοσταλγικά σε αλλοτινές εποχές.

 

ΖάκυνθοςΖάκυνθοςΖάκυνθοςΖάκυνθοςΖάκυνθοςΖάκυνθοςΖάκυνθοςΖάκυνθος

Επικοινωνία

Φόρμα Επικοινωνίας

Σας Ευχαριστούμε! Έχουμε λάβει το αίτημά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Το Σπίτι του Λάτα
Μπόχαλη, Ζάκυνθος, Τ.Κ: 29100
Τηλέφωνα
Τηλ.: 26950 41585
Κιν.: 693 4904 635
Online
Ιστότοπος: www.latastaverna.com
E-mail: info@latastaverna.com